Sony α 700

Sonys Alpha-system har tatt opp arven fra Minoltas Dynax-system og kan dermed benytte eldre objektiver og tilbehør. Etter å ha landert inngangsmodellen α 100 er turen kommet til α 700, beregnet på entusiast- og proffmarkedet. α 700 har derfor fått et robust kamerahus i metall, med høy ytelse og en lang rekke avanserte funksjoner. 12,2 megapiksler leveres fra en CMOS bildebrikke med flertrinns støyreduksjonsteknologi, en nyutviklet signalprosessor, og en mekanisk bildestabilisator som Sony hevder skal kunne kompensere for inntil 4 EV-trinn.

Med sterke spesifkasjoner, avansert bildebrikke og solid kamerahus vil Sony α 700 havne i konkurranse med Nikon D300 og Olympus E-3. Canon EOS 40D må også regnes med i denne klassen. Dette kameraet leverer høy bildekvalitet for pengene, selv om det ikke er like solid bygd som de noe dyrere konkurrentene.

Digit.no har testet Alpha 700 og konkluderer blant annet slik:

Sony Alpha 700 konkurrerer i en tøff klasse, der NIkon D300, Canon EOS 40D og Olympus E-3 er opplagte kombattanter, men vil også snart få følge av sterke konkurrenter i Pentax K20D og Samsung GX-20. Alpha 700 står seg godt i denne konkurransen, og scorer særlig høyt på bildekvalitet og digital ytelse, samt ergonomi (når du er vant til det). Oppløsningen på 12,2 Mp holder til det aller, aller meste, og opptakshastigheten likeså.

Prisen er ca. midt på treet i denne klassen, og bør iallfall ikke bli høyere. Når et så godt kamera som Canon EOS 40D er klart billigere, har Sony en utfordring. Foreløpig er ikke Sonys speilreflekser like lett tilgjengelig i fotobutikkene som de mer tradisjonelle fotomerkene.

Men med utsøkt bildekvalitet og et solid kamerahus som er en fryd å betjene, vil Alpha 700 vinne mange venner. Flere interessant objektiver fra Sony og Carl Zeiss vil hjelpe på dette. Det tåler også litt vær, om ikke pøsende regn eller en salt sjøsprøyt. Under forutsetning av at man gjør de riktige valgene med hensyn til innstillinger har den som velger Sony Alpha 700 kun seg selv å skylde på om ikke bildene blir gode.


Les hele testen his Digit.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar